חמישה ספרים להתמודדות עם דחיינות!
- Daniel Chechick
- 17 באוג׳ 2024
- זמן קריאה 2 דקות
מותו של איוון איליץ' - שכתב טולסטוי. לפני הרבה זמן עשיתי סקירה מלאה על הספר הזה, אבל אם לקצר ממש - אז בספר הזה מתארים חיים של איש רגיל בסך הכל, שבסוף חייו הבין שהוא לא חי בכלל בעצם! חובה ממש לקרוא את הספר הזה.
השתעבדות מרצון - שכתב אטיין דה לה בואסי על הנטייה הטבעית של אנשים להשתעבד, לציית, למכור את עצמם לתרבות, לחברה, לערכים הפופולריים, לדת - ולהיות כל כך משוכנעים בצדק שבדבר כי כל סביבתם רק מחזקת את ציותם העיוור - עד שרק בגיל מאוחר מאוד אפשר להתעורר ולהתחיל לבחור בעצמנו.
חוות החיות - שכתב ג'ורג ארוול (גם 1984 שלו!) על חווה של חיות, שמדיחה את האדון האלים שמנצל ופוגע בכל החיות בשביל ליצור תפוקה גבוהה יותר. לאחר שהוא נעלם, הספר מראה איך החזירים החכמים מתחילים לשלוט, וללמד את הכבשים הצייתנים ואת כל שאר החיות להתנהג לפי ספר חוקים חדש, בתקווה לחיים מופלאים יותר והוגנים יותר.. אבל.. אבל... תראו לבד מה קרה!
אי-ציות שכתב אריך פרום (אומנות האהבה שלו!) ובספר
האקזיסטנציאליזם הוא הומנזים - שכתב ז'אן פול סארטר על חופש הבחירה, האחריות האישית והקולקטיבית, על ההכרח לברוא את עצמנו ועוד ועוד. ספר קצר במיוחד, ומלא באוצרות.
מוות מאושר - שכתב אלבר קאמי שכל הספרים שלו מעוררים בחירה, עצמאות, אותנטיות ובעיקר היפרדות מאשליות מנחמות. מדובר בסיפור עלילתי מלא במחשבות מופלאות על החיים ועל המוות, וכמובן על מה שמתרחש ביניהם - אהבה, בדידות, חופש הרצון והתגברות. חובה חובה!
תכף יום ראשון, הזדמנות נהדרת לדחות את עצמנו עד להודעה חדשה. או שלא.
כל אחד יודע להעיד על עצמו מדוע הוא לא מצליח להתמיד במה שחשוב לו מכל,
ואפילו בנושאים זניחים יותר.
לפעמים זו הטראומה שחודרת למציאות ולא מאפשרת ליצור רצף, לפעמים זה האח או האחות הגדולה, שהצלחתך תעורר בך אשמה על כשלונם היחסי שלהם, לפעמים זה יהיה היעדר האמונה העצמית שגדלת עמה מאז ומתמיד, לפעמים המיכל הרגשי שלך מחורר, עד שלא ניתן להניח בו צמיחה, אהבה ויצירתיות ויש כמובן עוד סיבות רבות.
בסוף (במקרה הטוב) נוכל לעשות עבודה ולהיות במגע עם הרגשות שלנו שיספרו על ההימנעות והדחיינות שלנו. לעיתים (במקרה הרע) יעברו שנים ארוכות מדי, ויהיה קשה מאוד להתעורר ולשנות.
אם אתם רוצים להתחיל לשאול את עצמכם שאלות בעדינות ובסבלנות, עוד לפני שתלכו לטיפול

Comments